sábado, 28 de noviembre de 2009

DEBAT ENTRE EL LLENGUATGE PUBLICITARI, EL POÈTIC I EL QUOTIDIÀ


A classe de comunicació oral, escrita i digital hem tractat els diferents llenguatges d’una manera molt original: fent un debat. Degut al gran nombre de gent a l’aula, ens hem dividit en dos grups, el A i el B i dintre d’aquest tres subgrups que corresponen a un tipus de llenguatge.

El meu grup ens ha tocat defensar el llenguatge publicitari. Després de donar la nostra opinió, hem arribat a la conclusió que els tres llenguatges són igual d’importants i que estan units, es a dir, tenen molts aspectes en comú. Principalment perquè tots tres són un tipus de llenguatge que un sense l’altre no podrien existir.

El llenguatge poètic: Estètic, produeix emocions, ritme marcat , diversitat d’expressió(oral, visual,escrit...), educatiu, sense cap fi comercial, serveix entre d’altres coses per entretenir, no hi ha competència entre poemes, naturalesa creativa ...

El llenguatge publicitari: Universal, estructurat, ja que és necessari una elaboració prèvia, persuasiu, ja que aquest llenguatge ha d’informar, proposar, evocar i invitar, però mai ha d’imposar, entenedor per a tothom, precís, dirigit a un públic en concret, ampli, clar...

El llenguatge quotidià: Espontani, diàriament s’utilitza inconscientment, té diverses maneres d’expressió, no va dirigit a cap públic en concret, és la mare dels altres llenguatges...

Un dia de pluja

Cançó realitzada per Silvia de Dios, Arantxa Hernández i jo. El dimarts dia de desembre vem representar i cantar aquesta cançó creada per nosaltres. Vam escollir aquest tema ja que és una cançó per ser cantada a l'aula. Més concretament, per un dia de pluja on els nens no poden sortir al pati i estan esverats. amés, és un cançó que pot utilitzar la professora com a recurs.

UN_DIA_DE_PLUJA

Acompanyament a un centre de pràctiques

Acompanyament a un centre de pràctiques de tercer curs

Setmana d’activitats extraordinàries

Activitat 2 Visita al jardí de cordes de Cerdanyola del Vallès


Natupark és un conjunt d’instal·lacions sobre arbres on hi ha jocs que convinen l’habilitat, l’aventura i el risc. Està situat al bosc tancat de Cerdanyola del Vallès. Hi havia cinc circuits diferenciats per colors que anava de circuits més fàcils i amb menys risc fins circuits de màxim perill. Els colors eren els següents: verd (més fàcil), blau, taronja, vermell i negre (més difícil).

Primerament ens van ensenyar com funcionava el jardí de cordes, com col·locar-nos els arnès...

Vam tindre que fer un recorregut obligatori inicial per saber desenvolupar-nos i més tard ens van deixar experimentar i descobrir tots els circuits.

Va ser una experiència molt aventurera,arriscada,dinàmica i diferent.



Imatge extreta dela web oficial de natupark.



Setmana d’activitats extraordinàries

Activitat 1: Conferència Fer de mestre

Síntesi de la conferència d’Eulàlia Bosch, professora de filosofia, i autora del llibre Educació i vida quotidiana.

-Els nens que tenim a l’entorn són els que creixen i canvien. Tenim que ser conscients d’aquest terme. Segons l’autora, “L’educació no és una activitat que passa dintre d’una escola, sinó que influeix a tot el patrimoni i la cultura,per a fer créixer correctament aquests nens.

-Els nens són els estrangers dels més estrangers possibles, ja que el nen s’ha d’acostumar a una forma de vida totalment diferent. Aquests no venen de cap país, arriben per primera vegada en aquest món.

-Interioritzar el concepte que l’escola és limitada, ja que la realitat està fora de l’escola, per tant, tenim que aprofitar l’entorn. “L’educació ha de passar a primera plana, ja que sinó no ho fem poder fer la ficció d’una societat, a un món completament irreal. Se li ha d’ensenyar també la ciutat, no només l’escola.”, va confessar Eulàlia.

-La curiositat és un terme molt important, ja que si no tenim curiositat estem perduts. Alimentar aquesta és imprescindible, s’assembla als adults quan contemplen per exemple una obra d’art. Els nens insisteixen sobre allò que els entusiasma fins que no es cansen.

-El mestre es té que sotmetre a la contemplació i observació de les arts, ja que és el gran aliat del mestre perquè és el que nosaltres realment també sentim curiositat. Les arts mantenen oberta la curiositat i el plaer.

-Alicia és un llibre on parla del somni de fer-se gran. Per ser un gran mestre tenim que ser presents.

-Fer de mestre és com fer d’acomodador.

Cites d’autors:

-“La gent ens prepara per conèixer la vida però no per viure.” Joan Brossa

-“L’arquitectura com la música són dos formes d’art que ens emocionen”. Pau Valen

Imatge extreta del blog de la sandra


Valoració personal

Aquesta conferència ha estat molt gratificant, ja que tant els conceptes com les experiències personals que explicava, hem feien sentir cada com més curiositat. Aquesta xerrada m’hagués agradat més si hagués introduït més vivències i fets que ha viscut l’autora. Crec que tots els termes que va tractar el 16 de novembre són molt interessants pels alumnes que estudien educació infantil, ja que és un clar referent de l’educació amb molta experiència.