jueves, 24 de diciembre de 2009

Reflexió i valoració sobre les TIC i el bloc

Com a valoració i reflexió d’aquest semestre a l’assignatura de TIC, ha estat en general positiva, ja que he après coses que abans per a mi eren insignificants. Aquesta àrea requereix molt de temps per a elaborar les pràctiques que havíem de fer a cada sessió. Tot i així, tot el que hem fet ha estat un recurs i una eina per després poder utilitzar-lo amb els més petits. És una manera d’aprendre diferent a la que he vist fins ara. Una manera d’aprendre més pràctic i didàctic que d’altres.

Respecte al bloc, tema molt polèmic, ja que al principi creia que el bloc tot el que tenia eren inconvenients. Encara que jo sempre he sabut defensar-me de les noves tecnologies, crear un bloc i actualitzar-ho constantment se’m feia molt difícil. Amb els dies, he après que és útil el temps que he dedicat i dedico al bloc, ja que és una manera diferent de plasmar allò que vas fent diàriament. És una eina molt útil per a tothom i fàcil d’utilitzar quan ja has publicat algunes entrades. Si actualitzem constantment, el temps que tardem en publicar una entrada és menor.

Les dues intervencions relacionades amb l’assignatura que per a mi, són les més significatives han estat el jclic i la imatge digital.

He escollit jclic perquè és una manera molt còmoda de realitzar activitats amb l’ordinador per a persones de totes les edats. Un programa lliure molt pràctic, senzill, innovador i creatiu. Aquí teniu l’enllaç: http://martamunozrius.blogspot.com/2009/12/httpgrups.html

He escollit la imatge digital perquè hem va agradar molt fer aquesta pràctica. Al principi, hem va costar molt ja que vaig extreure la imatge d’una pàgina web. Més tard, vaig escollir una imatge meva però aquesta tenia molt píxels i els vaig haver de reduir perquè sinó no podia pujar-ho al bloc. Tot i així, vaig quedar bocabadada de la quantitat de coses que es poden fer amb aquest programa: el gimp.

Aquí teniu l’enllaç: http://martamunozrius.blogspot.com/2009/10/practicaimatge-digital.html

Finalment, Gestió de la informació i TIC ha estat un recurs i una eina molt pràctic que no oblidaré.


No hay comentarios:

Publicar un comentario